deelnemende kunstenaars

Malakkastraat 24
Francois Piek, beelden en foto’s
Francois is gefascineerd door de natuur. Met zijn camera wil hij de contrasten vangen en spelen met het licht, zonder kunstmatige bewerking. Daarnaast maakt hij kinderportretten. Verder werkt Francois met stukken droog hout, waar na een lange bewerking fantastische vormen uit gehaald worden.
Mallemolen 55/38
Luyt de Brauw, keramiek
Luyt’s werk bestaat voor een groot deel uit “trompe l’oeil” objecten van klei. Vaak komt zij door toeval op een idee, zo ontstond een serie hemdjes en jasjes, boeken, zoals een poëziealbum, agenda, herbarium etc. Verder ook een serie tassen. Recent is zij ook abstracter werk gaan maken, waarbij zij keramiek soms combineert met ijzer of hout.
www.luytdebrauw.nl
Marjan heeft altijd een schetsboek en potlood in haar tas. Snelle tekeningen verlangen snel kijken op zoek naar trefzekerheid. Dat boeit haar. Haar project “Tekenen in het Wild ” heeft al geleid tot : dichters en musici in café s, stille drinkers, meeuwen in Scheveningen. Voor ons zal zij speciaal de Archipelvogels proberen te vangen in schilderijen en tekeningen met een eigen twist.

 Luyt de Brauw, keramiek

Celebesstraat 49C
Annemarie Drenth, schilderijen
Het werk van Annemarie ontstaat door nieuwsgierig te zijn naar andere culturen. Ze tracht flora en fauna naar haar hand te zetten door tekenen en schilderen in aquarel of acryl. Etsen is een van haar passies.

Annemarie Drenth, schilderijen

Winkelman & van Hessen, Bankastraat 100
Peter de Ruiter, foto’s
Peter de Ruiter laat kinderfoto´s zien die hebben gehangen in het kantoor van het fictieve adoptiekantoor van de NPO-serie Exportbaby. Hij wil de eventuele opbrengst van de verkoop van deze foto´s bestemmen voor de stichting MijnRoots, die geadopteerden uit Indonesië helpt hun ouders te vinden. www.mijn-roots.com . www.peterderuiter.nl
Sumatrastraat 194a
Claudia Lopez, keramiek
Claudia is een pottenbakker op de draaischijf, die sinds 7 jaar voornamelijk werkt in stoneware. Zij maakt functionele schalen en soms ook meer decoratieve stukken zoals vazen. Haar techniek is een mix van gekleurde engobe en glazuren. Engobe combineert zij met technieken als sgraffito (kerven
Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Dick Stapel, schilderijen
Dick Stapel schildert onder meer prominente persoonlijkheden uit de wereld van de politiek, de muziek, theater en beeldende kunst. Zijn veelzijdigheid blijkt uit zijn stillevens en zijn landschappen. Hier heerst de stilte en het evenwicht van een kunstenaar die zich richt op de essentie. Wat geldt voor zijn portretten geldt ook voor zijn overige werk: Dick Stapel is een schilder pur sang.
www.dickstapel.nl

Malakkastraat 14
Françoise Poll
Maakt koppen van klei onder begeleiding van Nanny Hammacher
Delistraat 21
Ger Groothedde, werk op papier
Ger maakt tekeningen met een lyrisch karakter waarin landschap, mens en dier zoals in sprookjes met elkaar verweven zijn.
www.gergroothedde.nl
Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Karen Kommer, fotografie
“ Het moment dat je de ontspanner van de camera indrukt is de foto eigenlijk al geschiedenis” zegt Karen. Zij werkt als fotograaf /illustrator voor tijdschriften, educatieve bladen en boeken. Recent heeft zij, in eigen beheer, 2 fotoboeken uitgegeven. De laatste jaren exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland.
Bankastraat 143
Hugo Timmner, schilderijen
Uitgaande van een schets of muziek brengt Hugo kleuren en vormen in balans. Verrassingen worden door hem uitgebuit tot het werk op zichzelf kan staan. Hij werkt in diverse materialen en technieken en creëert zo stemmig gekleurde abstracten.

 Hugo Timmner, schilderijen

Delistraat 43
Irma den Hertog, schilderijen
‘Solve et coagula’, een term uit de alchemie. Het vloeibaar worden van de materie is op de doeken terug te zien in het stromen van de verf terwijl ik de dieptedimensies zichtbaar tracht te maken door vele lagen over elkaar heen te zetten. Pigmenten worden met grote en kleine kwasten, sponzen, spuiten, zachte borstels opgebracht. Irma heeft nu ook een solo-tentoonstelling in Pulchri
.www.irmadenhertog.nl

Winkelman & v Hessen, Bankastraat 100
Jean Cloos, tekenen, schilderen en tekenen.
Jean maakt portretten en landschappen. Als grafisch ontwerper en art director met een eigen ontwerpbureau is hij altijd actief geweest met vrij werk. Jean noteert de werkelijkheid om zich heen speels en gepassioneerd.

Mallemolen 55/36
Diek de Brauw, schilderijen
Diek schildert figuratief; met name portretten en stillevens, die vaak iets te maken hebben met verval of het verlopen van de tijd. Bij portetten is het doel uiteraard een goede gelijkenis, maar ook de vastlegging van het karakter en de uitstraling van de geportretteerde. Hij werkt met acryl en olie op doek en op houten panelen.
www.diekdebrauw-portretschilder.nl
Balistraat 98
Jaqueline van der Zouwe, schilderijen en pastels
Jacqueline werkt in olie, aquarel en pastel. Specialiteiten zijn landschappen, kinderportretten en schepen. Haar schilderijen getuigen van een grote liefde voor de natuur en hartstochtelijk plezier in werken.
Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Marenthe Otten, illustraties
De wereld van Marenthe is een wonderlijke wereld. Een plek vol fascinerende beelden en spannende typografieën. Zij heeft de speelse, eclectische wereld die ze als kind ontdekte weten te behouden. Illustraties van Marenthe zijn overal terug te vinden: tijdschriften, postzegels, servies, tijdschriften en nog veel meer.
www.marenthe.com
Bankastraat 143
Marjolein Burbank, textielkunst
Door middel van stikwerk verworden stof en draad tot kunstwerken. Het maakproces is een ontwikkelingsgang van kijken en vragen stellen. Het resultaat is eigenzinnig werk, veelal geïnspireerd door nieuwsberichten.
Celebesstraat 39
Jan Hein Schouw, tekeningen en schilderijen.
Fascinatie voor ruimtelijkheid en hoe deze in het platte vlak (en soms daarbuiten) kan worden gesuggereerd op papier, doek en hout, met potlood, krijt, (acryl)verf, inkt, collagemateriaal etc. Landschap, stilleven, model en portret, de zichtbare werkelijkheid in beginsel als aanleiding, maar altijd is hij op zoek naar ‘het ongecontroleerde’.
Bonistraat 17
Peter Manders, schilderijen
Iconen zijn voor Peter naast bekende voetballers en symbooltjes op de computer allemaal beelden met een benadrukte betekenis. Hij speelt een spel met kunstbloemen, kabouters, kitsch en kunststijlen in grote kleurrijke schilderijen.
Malakkastraat 14
Jan de Gelder, schilderijen
Jan was werkzaam bij de Bouwdienst van Rijkswaterstaat als constructeur en kwaliteitsmedewerker. Hij is autodidact en werkt met diverse materialen en technieken in abstracte vormen.

Winkelman & v Hessen, Bankastraat 100
Lucia Contreras, papier maché, batik
Lucia is van oorsprong schilder en fotografe, maar experimenteert graag met verschillende technieken en materialen, zoals het vervaardigen van batik schilderijen op papier. Momenteel werkt zij aan een installatie met beelden van papier maché en andere media.
www.luciacontreras.com

 

Malakkastraat 35
Jan Voets, gemengde techniek
De kunstenaar onderneemt een zoektocht naar een verbeelding van ‘het leven, de mens, de wereld. Daarbij bezwijkt hij bijkans onder het beeldmateriaal dat zich aandient uit de buitenwereld of spontaan opborrelt van onder het eigen schedeldak. Je probeert er iets van te maken in de stille hoop dat de resultaten de kijker kunnen bekoren en ‘tot lering en vermaak’ kunnen dienen.
Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Frits Droog, zeefdrukken en collages
Frits maakt zeefdrukken en collages en schildert met acryl op doek of karton. Ook werkt hij met combinaties tussen al deze technieken.
www.fritsdroog.com
Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Sarah Cloos, schilderijen
Sarah´s werk ontstaat door abstracte en figuratieve elementen toe te passen.
Vanuit een bepaalde stemming en verbeelding begint zij met schilderen. Meestal staat de mens centraal en concentreert zij zich op het portret. Door gelaagdheid en textuur van de verf creëert zij een eigen ruimte. Zij werkt op diverse materialen, afhankelijk van stemming en mogelijkheden.
Borneostraat 221
Rob Douw, schilderijen
Rob maakt grote zorgvuldig uitgewerkte kinderportretten, die hun eigen verhaal vertellen. Een ander verhaal is zijn vrijere werk, dat hij Nocturnes noemt, vanwege de vaak nachtelijke sfeer die er omheen hangt.
Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Claudia Noord, foto’s
My name is Claudia van Noord and I am a visual artist from The Hague.
As a child, I started out using photography to preserve the moments I loose to memory.
Today, I use photography to express the sense of wonder I experience about the world around me.
www.eyeclaudia.nl
Delistraat 21
Wim Bettenhausen, etsen
Wim werd o.a. opgeleid aan de KABK en was later zelf vele jaren leraar etsen. Architectuur en stations inspireren Wim. Hij is misschien wel het meest bekend van zijn “Haagse stadsgezichten”, waarvan er veel in onze buurt tot stand kwamen.
www.wimbettenhausen.nl

Paul Wiegerinck

“Passio”

waterverf en Oost Indische inkt

 

 

 

 

Malakkastraat 113
Joao Prates, foto’s
João Prates is Brazilian. He completed his Masters of Photography in London in 2013 and had been active as a Photographer for the last 10 years. During the ‘Atelier route’ he will show his latest work called ‘Golden Tulips’. Expect colourful combinations, photographed under perfect lighting conditions and the highest quality prints.
www.joaoprates.nl
Delistraat 40
Mohana van den Kroonenberg, beelden
Mohana werkt voornamelijk in brons maar ook in keramiek, steen en hout. Haar specialisatie is portretten. Daarnaast maakt zij dieren en modellen. Zij werkt in opdracht voor particulieren, bedrijven en instellingen. Haar werk is opgenomen in verschillende collecties en zij exposeert in binnen- en buitenland.
www.mohana.nl en www.portretinbrons.com

Nelleke Alberti

“the sixties”

olie op doek

 

 

Patricia Maitland

schildert stillevens, interieurs en portretten. Vooral haar bijzondere gebruik van het licht valt op.

 

 

 

 

Catherine Pineau

Passante VI  

(hxbxd) 47x27x23 cm,

steengoed, shinoglazuur, reductief gestookt

Beeld voor binnen en buiten. Geïnspireerd op geërodeerde schelpen.

 

Hinke Hamminga

Mijn werk begint met beeldmaterialen die er al zijn, met ready-made zoals dat heet. Ik verzamel kranten en tijdschriften, zoek daarin, knip of scheur de fragmenten uit,  zoek fragmenten bij elkaar die wat betreft kleur en vorm bij elkaar passen.

collage

Lonneke Nijeboer

Deze vorm is met diverse glazuurtechnieken ‘schilderachtig’ afgewerkt. Zonder gebruik van een kwast. Ook de kleur van de klei speelt een belangrijke rol. Deze compositie is intuïtief tot stand gekomen.

 

 

keramiek

 

Jolanda van Atteveld

Naast model- en portretboetseren werk ik ook graag met glas. Ook in de glasobjecten staat de mens vaak centraal. De toegepaste technieken zijn o.a. casting, zeefdruk, slumping, bending en pate de verre. Deze technieken vallen onder de naam glasfusing. Het afgebeelde glasobject is d.m.v. casting techniek gemaakt. Dit object is net als mijn andere werk een unica.

glas

Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Hanna Vader, aquarel en pastel
Hanna is opgeleid aan de Vrije Academie in Den Haag en was jarenlang tekenzaal lid van Pulchri Studio. Zij werkt figuratief. Zij toont naast een aantal portretten ook stillevens en modelschetsen. Verbindende factor is haar liefde voor kleur en vorm.

Madoerastraat 23
Joke Schelhaas, schilderijen
Joke merkt dat ze vaak terugkomt op situaties die met zeilen te maken hebben. “Ik houd van vrolijke kleuren. Ik schilder niet realistisch. Situatie en emotie moeten door mij heen gegaan zijn. Dan rolt er iets uit”. Alleen op zaterdag open!

Evangelo Kalogeropoulos

 

 

 

Gerard Smit